lördag 24 september 2011

mannen i kedja

fenrir vargen symboliserar på ett träffande sätt mannens roll i norden.

fenrir lades i kedja av gudarna för att dom blev rädd för hans styrka, dom lurade honom och band han med trolldom.

mannen är förtryckt - radikalfeminismen har gjord intrång i etablissemanget och blivit en norm ,ett oantastbar totalitär dogm.



. begreppet könsroll används flitig- att kvinnan föder/ ammar är det en roll ? att mannen skyddar och vaktar är det en roll.? det är väl snarare ett faktum.

 vi har olika uppgifter. vi är präglade därefter och till och med våra hjärnor fungerar olika.vi tänker , känner och beter oss olika.
 för i tiden var våra uppgifter tydliga och viktig. i dagens moderna samhälle ser det annorlunda ut. en man behöver inte vara en jägare och krigare, han köper kött och ringer polisen vid fara.

 detta är en feminisering av mannens uppgift.
kvinnan behöver inte amma och stanna hemma med barn. hon kan lämna barnet till dagis och vara på jobbet.(kanske som polis eller soldat).detta är en maskulinisering av kvinnans uppgift.

  denna utveckling sker fortare än vad våra hjärnor evolveras därefter, så det uppstår en spänningsmoment i detta och osäkerhet såväl mental som intellektuell.

 en kvinna som prioriterar barnavård och hushåll framför karriär blir konfontrerad med feministisk begrepp som kvinnofälla, könsroll, patriakisk, förtryck samt kapitalistisk syn på saken som att hon förlorar pengar på detta och går miste om det ena och det andra.

 -en man som tar sig an barnavård och hemarbete anses som modern och upplyst- hur kommer det sig att samma uppgift bedöms så olik just av förespråkare för vad som dom kallar jämlikhet ?

 det har att göra med våra ursprungliga uppgifter och historien. jag är medveten om att kvinnor har haft en av män dominerat position, vad jag har svårt med är att se det i dagens samhälle

. vad jag däremot kan se är att mannen har släppt fram kvinnan och låter henne ta del av personlig frihet, ekonomisk frihet och politisk inflytande. vad mer kan det ges (hon till och med får behålla barnen vid skilsmässa)

. mannen däremot har anpassats till en grad av oigenkännligt samtidig som han får bära hundhuvud för det som en gång var, så att det liknar självkastration.

det är fult att vara man , manlig ,macho och det ligger en rädsla, och aggression mot mannen öppen i dagen i vårt samhälle där det politisk korrekt är att vara feminist.

 varav denna förtryck av det manliga kollektivet,? ska det fungera som bekräftelse , försvar eller är det en offensiv krigsförklaring.

 för att skapa en fredlig överenskommelse så måste vi väl utgå från den jämställdhet som vi hela tiden pratar om- till den hör också respekt och förståelse för dom skillnader som finns och att man tittar på båda könens problematik utan feministiska skygglappar-vilket saknas i offentlig politisk och även akademisk debatt.