lördag 17 september 2011

vi förbereder oss


sommaren är över och vi har blivit en grupp här ute i skogen.
några vuxna,några barn.

vi förbereder oss-för en tid efter babylons fall
men fram för allt lever vi här och nu med skogen varandra och dom prioriteringarna vi sätter.
timmra hus,hugga ved,odla hålla djur- mycket" old school"

det är förberedelse för verkligheten som kommer över oss- en överraskning.
det är också en markering och avståndstagande från samhället,magten bakom, manipulationen, dubbel moralen,konsumtionen och det drev moderna människan är utsatt för.

det vansinnet med vilket människan förslavas av materia,media,byråkrati,makt och moral.

michel foulcault en fransk filosof menar att vi er subjekter , produkter av makten.
det må låta paranoid-men han var erkänd professor.

magten utöver kontroll och styrning in i minsta detalj och den har alla medel, kundskap och våldsmonopol att kuva och tvinga dit den vill ha oss.

vi är grundlurade av sk. demokrati som är ren byråkrati,av individualism som är egoism, en media som propagerar och manipulerar.

en hel maktaparat av justice, fängelse,psykiatri, skoler, militär, fabriker, socialväsen...etc.
vi är passiviserade konsumenter i beroendetillstånd av materiell överflöd,bankernas allmakt och kapitalismens produktions vansinne.

vi vet det alla och gemensamt tittar vi bort och fortsätter berusa oss.
lurad likt fenrir, lagt i kedja- men ragnarök kommer-babylon faller-denna"ordning"är inte för evig- den kan vara över imorgon.

så vi förbereder oss , socialt,mental och praktisk gör oss levande och fri.

många håller med,många gillar det vi gör och stötar oss.
många är kallade men få vågar spränga kedjan- skrämmande få och man kan bli förvånad över vilket totalitärt grepp samhället har över den s.k. individen
.
jag är glad att foulcault fick sagt det redan för 30-40 år sedan.

jag är också glad över att samhället har fattat att jag inte köpar deras skit utan att sätta mig på institution och medicinera(kemisk lobotomera) mig-som det sker för många andra även i detta land.

visst ger psykologerna sina diagnoser som ligger till grund för pensionering, vist är det en lång kamp mot myndigheter och vandring genom institutioner. vist blir man stigmatiserad som personlighets störd,kriminell , knarkande, rättshaverist - men går man hela linan, håller sig från medicinering, kräver sin rätt , står på sig--så kan man bli ut sorterad som pensionär och bli fri, leva med sina vänner i skogen och förbereda sig.

vi är världsmästare på att diagnostisera bl.a adhd, to.m. små barn.,läggavåra barn i kemisk kedja, så att vi kan producera, konsumera, som "fria individer"

luftslott,lögner,förtryck,vansinne-kan inte bestå- men ta det lugnt: sätt på tv, du ska upp imorgon och sätta gasen i botten, käka all denna skit-- marschera,konsumera, ignorera,degenerera,passivisera--maskinen måste accelerera-- det är takten.

sorry men jag går i baktakt, easy, layd back and relaxed- drömmer om stilla havet...
just nu är det vintern som närmar sig-- och vi förbereder oss.